contact
MyEtwie
In de kijker

Programma TICCIH online!

Gepubliceerd op 02/08/2022
Categorie
TICCIH-Montreal-2022-470x260

We hebben er lang op moeten wachten, maar het programma van het driejaarlijkse TICCIH-congres in Montréal (Canada) staat eindelijk online. Met bijna 400 deelnemers uit meer dan 30 landen belooft deze internationale hoogmis voor het industrieel erfgoed weer een ideaal netwerkmoment te worden.

Industrial Heritage Reloaded. Dat is het thema van het congres dat volledig in het teken zal staan van welke plaats het industrieel erfgoed in de hedendaagse maatschappij inneemt. Zowel de materiële als de immateriële sporen van het industriële verleden kunnen verschillende betekenissen hebben, vaak afhankelijk van de lokale context. Welke betekenissen dat zijn, en hoe het erfgoed kan inspelen op deïndustrialisatie en duurzaamheid; dat zijn thema's die in Montreal besproken zullen worden.

Nadat we in 2018 verstek moesten geven voor het congres in Chili, zal TICCIH België nu wel goed vertegenwoordigd zijn. ETWIE-coördinator Joeri Januarius zal er niet enkel het nationaal rapport over de staat van het Belgisch industrieel erfgoed voorstellen; ook de belangrijkste resultaten van ons asbestproject worden op dit internationale toneel voorgesteld. Aangezien Canada een van de belangrijkste exporteurs was van asbest voor ons land, maakt dat dit stukje industrieel erfgoed een extra betekenis krijgt.

Het TICCIH-congres vindt plaats van zondag 28 augustus tot en met zaterdag 3 september. Volg onze website en instagrampagina voor updates van onze vliegende reporter!