contact
MyEtwie
Actor

TICCIH -The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage

  • Organisatie

The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage (Het internationaal comité voor de instandhouding van het industrieel erfgoed) of kortweg TICCIH is een internationale organisatie die zich inzet voor de promotie, bescherming en studie van industrieel erfgoed.

De vereniging werd in 1973 opgericht in Ironbridge, Engeland. De raad van bestuur wordt verkozen door de vertegenwoordigers van de verschillende nationale comités. ETWIE (Expertisecel voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel erfgoed), P.I.W.B. (Patrimoine Industriel Wallonie-Bruxelles), VVIA(Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie), Brusselfabriek en de expert Patrick Viaene vormen de ruggengraat van het Belgische nationale comité. Tot 2021 neemt ETWIE het voorzitterschap van het comité waar, daarna en tot 2023 is deze taak voor P.I.W.B.

TICCIH adviseert en beoordeelt sinds 2000 industriële erfgoedactoren voor ICOMOS, The International Council on Monuments and Sites. In 2011 stelden TICCIH en ICOMOS het kader op voor het behoud van industriële erfgoedsites, de zogenaamde Dublin Principles.

Naast het tijdschrift TICCIH Bulletin publiceert TICCIH regelmatig nationale rapporten van de deelnemende landen. Het laaste, dat de periode 2016-2018 bestrijkt, vindt u hier.

(ICOMOS is een niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor de bescherming en conservatie van monumenten en sites. Het geeft ook advies aan het Werelderfgoedcomité van UNESCO. UNESCO is dan weer de organisatie binnen de Verenigde Naties die zich inzet voor onderwijs, wetenschap en cultuur).

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...