contact
MyEtwie
In de kijker

Registreer je als handwever en maak deel uit van ons netwerk

Gepubliceerd op 29/03/2024
Categorie
weaving-loom_Geenattributie_ETWIE

Ben jij een handwever? Ben je geïnteresseerd in het delen van je kennis? Wil je in contact komen met andere wevers? Of wil gewoon deel uitmaken van een netwerk rond handweven in Vlaanderen en Brussel?

Sinds 1 januari 2024 staat handweven op de officiële inventaris voor het immaterieel erfgoed in Vlaanderen. Bij onze aanvraag kregen we van de jury als werkpuntje mee dat we de gemeenschap rond handweven beter in kaart moeten brengen. Tegelijk is dit ook één van de grootste noden vanuit de gemeenschap zelf: weten wie er nog bezig is met handweven, waar er opleidingen en workshops zijn en waar je meer te weten kan komen over oude technieken en getouwen kan bewonderen.

Daarom verzamelen we alle gegevens binnenkort op een kaart die we delen met het netwerk. We hopen hierdoor zich te krijgen op wie iets weet, iets heeft en iets kan m.bt. handweven. Let wel op: we delen de gegevens niet openbaar. Wil je toegang tot de gegevens van anderen, moet je zelf ook deel uitmaken van het netwerk.

We hopen ook meerdere keren per jaar een nieuwsbrief rond handweven uit te sturen in dit netwerk. Heb je zelf nieuws om te delen? Laat het dan weten aan sanne@etwie.be.

Weefgetouw_van_Barlow_op_de_Great_Exhibition_of_the_Works_of_Industry_of_All_Nations_van_1851_in_het_Crystal_Palace_in_Londen_Double_Jacquard_Loom._Barlow_(titel_op_object),_RP-F-F25213-L

Weef je zelf, heb je een atelier waar anderen op bezoek kunnen komen of kom je graag in contact met andere handwevers, laat dan je gegevens achter in het formulier.

Door je gegevens in te vullen, stem je in dat deze gedeeld worden met het netwerk en dat anderen die dit formulier invullen jouw gegevens te zien krijgen.

Naar het formulier

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...