contact
MyEtwie
In de kijker

Slotevenement Virtuoos met Vuur!

Gepubliceerd op 20/11/2018
dsc00198

Op vrijdag 30 november organiseren IJzer en Vuur! vzw en ETWIE een feestelijke afsluiter van de opleiding Virtuoos met Vuur!. In de smidse van Le Bois du Cazier wordt door het Platform voor Opleiding en Talent Sofina, die de opleiding mogelijk maakt, de certificaten uitgereikt aan de deelnemers; de mini-expo toont dan weer de eindwerken en handgemaakte stukken van de deelnemers aan de opleiding. Dit alles wordt gecombineerd met een receptie!

De voorgezette opleiding liep tussen 2016 en 2018: gedurende acht weken per jaar kregen jonge smeden de kans om te leren van buitenlandse meestersmeden Claudio Bottero en Pavel Tasovsky. De laatste twee opleidingsweken staan helemaal in het teken van het eindwerk dat de studenten moeten opleveren, dat beoordeeld zal worden door Bottero en Tasovsky. Het eindwerk toont niet enkel de creativiteit van de deelnemers, maar ook de verschillende technieken die ze aangeleerd hebben gekregen tijdens de opleiding.

“Met deze informele opleiding wilden we ervoor zorgen dat jonge, talentvolle smeden zich verder konden ontwikkelen door niet alleen in een kleine, hechte groep te smeden, maar ook door nieuwe inzichten op te doen door te leren van buitenlandse smeden, die het vak naar een hoger niveau hebben getild”, zegt initiatiefnemer Michel Mouton van de vzw IJzer en Vuur!. “We hopen dat dit concept ook voor andere technieken kan geïntroduceerd worden."

Praktisch: het slotevenement met receptie start om 17u30 in de smidse van Le Bois du Cazier, rue du Cazier 80, in Marcinelle. Graag aanmelden via info@etwie.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...