contact
MyEtwie
In de kijker

‘Steenbakkerstunnels herontdekt’ is wandeling van het jaar

Gepubliceerd op 28/09/2021
Categorie
etwie_steenbakkerstunnel herontdekt_David Samyn voor Toerisme Scheldeland
Foto: 'Steenbakkertunnels herontdekt', © David Samyn voor Toerisme Scheldeland

De wandelroute ‘Steenbakkerstunnels herontdekt’ in Boom, Niel en Rumst is door wandelaars verkozen tot 'Wandeling van het jaar'. Via een wedstrijd van Toerisme Provincie Antwerpen namen bijna 4000 wandelaars deel aan de stemming. De wandeling haalde het van andere kandidaten uit Kasterlee, Ravels, Mol, Edegem, Willebroek en Baarle.

‘Steenbakkerstunnels herontdekt’ voert je langs het industriële erfgoed van de baksteennijverheid in de Rupelstreek. Langs droogloodsen, schoorstenen en tunnels die ooit de kleiputten met de machinehal en de ovens verbonden, maar ook langs natuur, graffitikunst, magische trollen en karaktervolle horeca.

Drie steenbakkerijmusea - ’t Geleeg, EMABB en Rupelklei - maken het harde labeur en arbeidersleven tastbaar. In de steenbakkersdorpen nemen infoborden met foto’s je mee terug in de tijd. En het nautisch erfgoed krijgt een tweede leven op de intussen heerlijk rustige Rupeloevers.

De wandeling toont daarnaast ook de Rupelstreek van nu. Heel wat kleiputten ondergingen een spectaculaire metamorfose en jonge natuur kreeg volop kansen.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...