contact
MyEtwie
In de kijker

TICCIH 2021 wordt TICCIH 2022

Gepubliceerd op 07/04/2021
Categorie
ticcih_2021

TICCIH, de internationale organisatie voor industrieel erfgoed, kondigt aan dat het driejaarlijkse congres in Montreal deze zomer niet zal plaatsvinden. Maar niet getreurd: de op twee na grootste Canadese stad ontvangt de achttiende editie van de hoogmis van het internationaal industrieel erfgoed wel tussen 28 augustus en 3 september 2022.

Industrial Heritage Reloaded. Dat blijft het thema van het congres dat volledig in het teken zal staan van welke plaats het industrieel erfgoed in de hedendaagse maatschappij inneemt. Zowel de materiële als de immateriële sporen van het industriële verleden kunnen verschillende betekenissen hebben, vaak afhankelijk van de lokale context. Welke betekenissen dat zijn, en hoe het erfgoed kan inspelen op deïndustrialisatie en duurzaamheid; dat zijn thema's die in Montreal besproken zullen worden.

We hebben ondertussen het goede nieuws ontvangen dat we van de partij mogen zijn. Ons voorstel om de resultaten van het ETWIE-asbestproject voor te stellen en te vergelijken in een internationale context is goedgekeurd!