contact
MyEtwie
In de kijker

TRIAGE landt in Marcinelle

Gepubliceerd op 20/01/2022
Categorie
triage_marcinelle_bartvanacker_gebruikok
Foto: Na een succesvolle passage in Gent en Beringen landt de tentoonstelling TRIAGE nu in Le Bois du Cazier in Marcinelle (foto: Bart Vanacker)

Op vrijdag 28 januari opent in Le Bois du Cazier de fototentoonstelling over de toekomst van de Beringse kolenwasserij. Na succesvolle passages in Gent en Beringen reist TRIAGE dus verder naar Wallonië. De eerste stop is Marcinelle, de mijnsite die samen met drie andere Waalse mijnsites als UNESCO Werelderfgoed erkend is.

De kolenwasserij is het kloppende hart van de voormalige mijnsite in Beringen. De uitdagingen om een nieuwe toekomst te vinden voor dit uniek stukje industrieel erfgoed zijn groot. De toekomst van het beschermde monument is ondertussen verzekerd met het nieuw gelanceerde concept Be-Nature. Maar hoe moet het concreet verder?

Tien nationale en internationale fotografen tonen aan de hand van meer dan 120 foto's hoe ook de kolenwasserij van Beringen zeker een erfgoedtoekomst heeft. Het is de enige bewaarde kolenwasserij van alle Limburgse mijnsites, die zich bovendien bevindt op de grootste beschermde industrieelerfgoedsite in Vlaanderen.

Ontdek in de rondreizende fototentoonstelling TRIAGE het werk van Bernard Bay, Gérard Detillieu, Harald Finster, Fabienne Foucart, Marco Antonio Hernández Badillo, Clemens Schuelgen, Bart Vanacker, Leo van der Kleij, Danny Veys en Vincent Vincke.

TRIAGE is een initiatief van Het Vervolg vzw, Patrick Viaene, Bart Vanacker en ETWIE.

Titel Auteur Jaar
TRIAGE. De kolenwasserij van Beringen: monument voor de toekomst Joeri JANUARIUS, Patrick VIAENE , Bart VANACKER , Paul BOUTSEN 2021 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...