contact
MyEtwie
In de kijker

Turninum Volksmuseum zoekt vrijwilliger

Gepubliceerd op 20/01/2017
turninum

De vzw Turninum Volksmuseum Deurne is momenteel op zoek naar een vrijwillige medewerker voor het inventariseren en digitaliseren van de collecties. Het betreft grotendeels gereedschappen en toestellen uit de ambachtelijke en industriƫle verzamelingen.

Het Turninum Volksmuseum heeft doorheen de jaren een uitgebreide en gevarieerde collectie aangelegd. Het museum bestaat uit verschillende huisjes, waarin onder meer voorwerpen uit het dagelijkse leven van landarbeiders, boeren, stadsarbeiders en de betere klasse te zien zijn. In de werkplaats zijn de gereedschappen van allerlei ambachtelijke beroepen uitgestald. Het museum toont ook een wagensmederij, een diamantwerkplaats en een unieke schilder-/decorateurscollectie.

De vrijwilligers zijn elke dinsdag- en donderdagnamiddag van 13u30 tot 16u30 aan het werk in het museum (Koraalplaats 2, Deurne). Wie interesse heeft om mee te werken aan de inventarisatie kan contact opnemen met voorzitter Ludo Peeters: via peetersludo@skynet.be of 03/326.75.98.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...