contact
MyEtwie
In de kijker

Verzamelaar Leo De Boeck opent telefoniemuseum

Gepubliceerd op 21/09/2016
leofoon
Foto: Leo De Boeck in zijn museum 'Leofoon'.

Sinds meer dan dertig jaar verzamelt Leo De Boeck, alias 'Leofoon', alles wat met telefonie te maken heeft. Zo bouwde hij een omvangrijke collectie uit, die vanaf nu ook door het publiek te bezichtigen is in zijn privé-museum in Steenhuffel (Londerzeel).

De Boeck is al heel zijn leven actief met telefoons. Na zijn studies mechanica begon hij in 1973 te werken bij het bedrijf TELE NORMA (Telefonbau und Normalzeit), onder meer in het atelier voor de opleiding van mechanische telefooncentrales. Vervolgens werkte hij in verschillende grote privé-bedrijven in heel België, waar hij als teamleider het monteren van grote telefooncentrales in goede banen leidde.

De voorbije decennia bouwde De Boeck een omvangrijke collectie uit, die een mooi beeld geeft van de ontwikkelingen in de telefonie doorheen de jaren. Opmerkelijk is dat alles ook echt werkt. Het is dus een echt belevingsmuseum. Wil je eens bellen van een Londense naar een Belgische telefooncel? Of een gesprekje doen met een telefoon van de koninklijke familie? Dan ben je bij Leofoon aan het juiste adres.

Het museum in Steenhuffel is enkel op afspraak te bezoeken en enkel voor groepen van min. 8 tot max. 30 personen (2 rondleidingen x 15 pers.) Bij individuele aanvragen behouden zij het recht u te laten aansluiten bij een groep. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Om een afspraak te maken, stuur bij voorkeur een aanvraag via mail naar leofoon@outlook.com of bel op maandag tussen 18u en 20u naar 052 / 30 20 12.

Alle praktische informatie en een voorsmaakje van de collectie vind je op www.leofoon.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...