contact
MyEtwie
In de kijker

Virtuoos met Vuur! uit de startblokken

Gepubliceerd op 13/04/2016
Categorie
20160413_092119

Vandaag start in Brussel Virtuoos met Vuur!, een voortgezette opleiding in het kunstsmeden georganiseerd door IJzer en Vuur! vzw, met de steun van de Koning Boudewijnstichting en het SOFINA-Fonds. Italiaans meestersmid Claudio Bottero opent de eerste opleidingsweek met een doorgedreven inleiding in tekentechnieken en design voor hedendaagse smeden. "Tekenen en een juist, origineel ontwerp maken is cruciaal voor het werk van een moderne smid", zegt Bottero. "Daar ga ik deze week echt op inzetten: smeden moeten tekenen, tekenen en nog eens tekenen. Dit is ook heel belangrijk in de relatie tot de klant die je als smid opbouwt".

Verspreid over drie jaar worden meestersmeden Claudio Bottero en Pavel Tasovsky twee keer per jaar uitgenodigd om workshops van één week te geven. "Na de intensieve week met Claudio of Pavel, volgt een praktijkweek waar onder begeleiding van Michel Mouton bijkomende oefeningen gemaakt zullen worden", zeggen organisatoren Joeri Januarius en Michel Mouton. "Je kan het vergelijken met huiswerk dat de deelnemers zullen moeten maken. Daarnaast verwachten we dat de deelnemers de opleiding zelf mee vormgeven: we organiseren een randprogramma met onder meer relevante uitstappen. Dit wordt in nauw overleg gedaan met de deelnemers, zodat we echt maatwerk leveren".


Meer informatie over de inhoud van de opleiding is te vinden op de website van het project 'Borgen van het kunstsmeden'. De ervaringen van de deelnemers zijn te volgen op de Facebook-pagina van het project.