contact
MyEtwie
In de kijker

Wie is de beste klompenmaker van Europa?

Gepubliceerd op 21/05/2013
ek_klompenmaken

In 2013 bestaat het Klompenmuseum in Laakdal 25 jaar en dat wordt in de kijker gezet. Zo organiseert men tijdens de Merodehappening op zondag 26 mei zelfs een heus Europees Kampioenschap handmatig klompenmaken. Samen met de European Wooden Shoe Foundation wordt zondag gestreden om de titel van 'beste klompenmaker van Europa'. Vanaf 8u kan je achter de pastorie van Groot-Vorst de eerste klompenmakers aan het werk zien. Tot de middag wedijveren ze om de technisch meest correcte klomp op te leveren. Na de middag strijden de klompenmakers om de publieksprijs.

Het evenement wordt ingekleed met heel wat informatie over het klompenerfgoed van Laakdal, workshops rond klompen schilderen en de mogelijkheid om zelf op klompen een parcours af te leggen. Het Klompenmuseum stelt zich voor aan het publiek en toont de collectie 'speciale klompen', die normaal gezien niet getoond worden in het museum. Ten slotte zie je ook de resultaten van het scholenproject rond klompen: alle leerlingen van de Laakdalse lagere scholen kregen klompenparen die ze mochten schilderen en versieren...

De Merodehappening vindt plaats op zondag 26 mei van 13u tot 18u. Het kampioenschap klompenmaken start al om 8u. Locatie is de pastorij van Groot-Vorst (Markt in Laakdal).

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...