contact
MyEtwie
In de kijker

Wie zoekt stafmedewerker

Gepubliceerd op 12/11/2019
wie-logo-1

Werkplaats immaterieel erfgoed is de organisatie voor immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Wie wil de kracht van immaterieel erfgoed in hedendaags en divers samenleven versterken. Samen met erfgoedgemeenschappen zet Wie zich in om een diversiteit aan tradities, kennis en vakmanschap in onze veranderende maatschappij mee te borgen voor morgen. Wie zet immaterieel erfgoed in de kijker en helpt allerhande actuele vraagstukken rond levend erfgoed mee op lossen. Dit gebeurt vanuit een netwerk met andere partnerorganisaties, die vaak thematisch of lokaal rond immaterieel erfgoed werken.

Als allround stafmedewerker neem jij het voortouw in één van de vier grote doelstellingen: het borgen van immaterieel erfgoed in Vlaanderen & Brussel.

- Je bouwt duurzame relaties uit met netwerken van erfgoedgemeenschappen, groepen en individuen rond immaterieel erfgoed, van ambachten en carnaval tot Slam poetry enzovoort
- Je werkt samen met professionele erfgoedorganisaties (bv. thematische expertisecentra, erfgoedcellen, archieven) en relevante spelers uit diverse sectoren;
- Je verkent de noden en behoeftes van al wie rond immaterieel erfgoed in de weer is, en gaat op zoek naar antwoorden hierop.
- Je ontwikkelt vormingen, praktijkuitwisseling en kennisontwikkeling voor/tussen erfgoedgemeenschappen en erfgoedprofessionals.
- Jij draagt actief bij aan de uitbouw van praktijkvoorbeelden en methodieken op immaterieelerfgoed.be;
- Je bouwt een vrijwilligerswerking uit;
- Je maakt mensen warm om hun erfgoed te registreren op immaterieelerfgoed.be en biedt hulp bij de laagdrempelige registratie-acties die tot eind 2021 centraal staan bij de Werkplaats.
- Op langere termijn zet je piloottrajecten, experimenten en collegagroepen op die zorgen voor nieuwe praktijk- en kennisontwikkeling rond het borgen van immaterieel erfgoed.

Functieprofiel
Naast elk hun expertise, werken de stafmedewerkers ‘allround’. Ook jij kan dus een beetje vanalles, en beschikt over een diverse set vaardigheden en interesses.

- Maatschappelijke inzet & het potentieel van immaterieel erfgoed in onze diverse samenleving zijn drivers voor jou.
- Je beschikt over sterke (ped)agogische vaardigheden, ervaring met procesbegeleiding en/of het geven van vormingen. Je spreekt vlot voor groepen.
- Je hebt reeds met allerhande groepen en mensen gewerkt, en je kan je aanpak flexibel aanpassen.
- Als echte verbinder en bruggenbouwer, ga je liefst participatief aan de slag
- Je gaat vlot en deskundig in overleg met allerhande actoren, partners en overheden uit diverse sectoren.
- Je beschikt over uitstekende schriftelijke & mondelinge vaardigheden in het Nederlands. Engels en/of Frans vormen een plus.
- Je bent creatief, enthousiast & accuraat. Je weet van aanpakken & bent resultaatgericht
- Je bent organisatorisch sterk en weet hoe je allerhande evenementen en draaiboeken in elkaar kan boksen.
- Je bent nieuwsgierig naar wat mensen passioneert, en hebt interesse in de brede cultuursector.
- Kennis van de cultureel-erfgoedsector en beleid zijn een pluspunt. Ook kennis of ervaring met immaterieel erfgoedwerking en -beleid zijn een troef, maar geen noodzaak.
- Je werkt graag zelfstandig én in team.
- Je beschikt over een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring en hebt minstens 3 jaren relevante werkervaring.
De volledige vacature is terug te vinden op deze website.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...