Thema in de kennisbank

Thema's
Bakkerij, chocolade en koekjes
HoofdthemaActoren
Wie weet iets?
Wie heeft iets?
- Bakkerijmuseum Veurne — Museum
- Bakkerijmuseum Geel — Museum
- Bakkerijmuseum Vannestes Molen — Site
- Stoommuseum Bakkersmolen — Site
- Bezoekerscentrum Jules Destrooper — Museum
- VolXmuseum — Museum
- Collectie Biscuits Parein — Collectie
- De Botermolen — Museum
- Stadsmuseum Lokeren — Museum
- 't Krekelhof — Museum
- Belgian Chocolate Village — Museum
- Chocolade Nation — Museum
- Choco-Story Brussels - Museum van Cacao en Chocolade — Museum
- Museum Vergane Glorie — Museum, Privéverzameling
- Oud Huys Mariman — Privéverzameling
- Het MOT - Museum voor de Oudere Technieken — Documentatiecentrum, Museum, Collectie
Verwante publicaties
Titel | Auteur | Jaar | |
---|---|---|---|
't Is voor de bakker. De mechanisering van de brood- en banketbakkerij | Guido DESEYN | 1986 | Bekijk de publicatie |
Biscuiterie Jules Destrooper | Peter DESTROOPER | 2010 | Bekijk de publicatie |
Broodcultuur: enquête naar de broodcultuur in Vlaanderen | Ina RUCKEBSUCH | 2022 | Bekijk de publicatie |
Callebaut. Een eeuw chocoladeproductie te Wieze | Chris BOURGEOIS | 2011 | Bekijk de publicatie |
Oud Huys Mariman: over De Grote Napoleon, een bakkersgeneratie en een museumcollectie | André DELCART | 2022 | Bekijk de publicatie |
Peperkoek in het Dendermondse | Aimé STROOBANTS , André DELCART | 2007 | Bekijk de publicatie |
Peperkoek van Vondelmolen. Een gezonde traditie sinds 1867 | André DELCART | 2007 | Bekijk de publicatie |
Van graanfabriek tot topmuseum | Rudy DILLEN | 2021 | Bekijk de publicatie |
Zij sloegen en kneedden, luide zuchtend, den deeg. Kwalitatieve analyse naar de reacties op het groeiende fenomeen van de drie coöperatieve bakkerijen (Vooruit, Het Volksbelang, Het Volk) te Gent, 1880-1914 | Tom CORSTJENS | 2018 | Bekijk de publicatie |
Locaties
Verwante gemeentes
Nieuwsarchief
Verwante evenementen


Lezing: Revoluties in de bakkerij - 200 jaar bakkers en ons brood
3 maart, 2022 - 3 februari, 2022 Gent