contact
MyEtwie
In de kijker

2016. Leer een eeuwenoud ambacht: word molenaar!

Gepubliceerd op 03/04/2016
Categorie
molenaarscursus

Molenforum Vlaanderen start dit najaar opnieuw met een opleiding voor molenaars en molengidsen. Deze cursus neemt tien volledige lesdagen in beslag. In de voormiddag staan telkens theoretische lessen op het programma. In de namiddag bezoeken de cursisten verschillende molens, en komen praktische aspecten aan bod.

Je wordt meester-molenaar als je slaagt voor een theoretisch examen, binnen een periode van twee jaar minstens 100 uur stage volgt bij een meester-molenaar en met succes het praktijkexamen aflegt. Na de opleiding beheers je oude ambachtstechnieken, ken je het ritme van wind en water en ben je in staat een molen zelfstandig te bedienen.

Daarnaast zijn ook molengidsen nodig. Als je slaagt voor het theoretische gedeelte en je bekwaamt in het rondleiden van groepen, krijg je het diploma van molengids. Je kan dan bezoekers uitleg geven over de werking van de molen en over de ooit zo belangrijke maatschappelijke positie van molen en molenaar.

De molenaarscursus start op zaterdag 22 oktober 2016 en loopt tot april 2017. De theoretische lessen en de molenbezoeken worden gespreid over heel Vlaanderen. De kostprijs bedraagt 150 euro voor de opleiding meester-molenaar en 120 euro voor de opleiding molengids.

Geïnteresseerden vinden meer informatie in deze folder (pdf) en op molenforumvlaanderen.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...