contact
MyEtwie
In de kijker

Dag van de Nieuwste Geschiedenis landt in Eupen

Gepubliceerd op 11/05/2022
Categorie
Kloster Heidberg_contemporeanan_geenattributie
Foto: Het Kloster Heidberg vormt de locatie voor de Dag van de Hedendaagse Geschiedenis (foto: contemporeana)

De Belgische Vereniging voor Hedendaagse Geschiedenis, in samenwerking met het Zentrum für Ostbelgische Geschichte (ZOG) en het Luxemburgs Centrum voor Hedendaagse en Digitale Geschiedenis (C2DH) organiseert op vrijdag 20 mei de Dag van de Hedendaagse Geschiedenis.

Deze hoogmis voor hedendaagse historici is deze keer gewijd aan publieksgeschiedenis in België. Het is een gelegenheid om de balans op te maken van het onderzoek rond dit thema én om de resultaten te delen van de nieuwste experimenten die erop gericht zijn de geschiedenis tot leven te brengen buiten de muren van de universiteit. Het is ook een gelegenheid om te discussiëren over regionale en lokale geschiedenis, domeinen die nauw verbonden zijn met publieksgeschiedenis. Ze worden vaak door niet-academici geschreven en vormen een potentiële voedingsbodem voor historische tegenverhalen van ondervertegenwoordigde groepen.

Samen met CEMPER, CAG en het Vlaams Architectuurinstituut is ook ETWIE van de partij om toe te lichten hoe het erfgoedonderzoek er in onze organisatie aan toe gaat. Zeer concreet zoomen we in op de manier waarop we onderzoek hebben gedaan in het lopende asbestproject.

Praktisch

Inschrijven voor deze Dag van de Nieuwste Geschiedenis kan nog tot 16 mei. Alle informatie is terug te vinden op de website van de Belgische Vereniging voor de Hedendaagse Geschiedenis.

Bron: website contemporeana

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...