contact
MyEtwie
In de kijker

ETWIE zoekt een kennismedewerker met een hart voor gevaarlijk erfgoed

Gepubliceerd op 04/03/2024
Categorie
asbestvezel

Een hart voor erfgoed met een gevaarlijk kantje? Word jij de nieuwe kennismedewerker ‘Gevaarlijk erfgoed’ van ETWIE?

Sinds 2018 maakt de werking van ETWIE deel uit van het Gentse Industriemuseum. ETWIE ontwikkelt een heldere dienstverlening gericht op onderzoek, waarderen en herbestemmen, en het borgen van erfgoed. ETWIE beschikt bovendien over een sterk netwerk en grote inhoudelijke expertise in de domeinen van bedrijfserfgoed, textielerfgoed, medisch erfgoed en gevaarlijk erfgoed.

Meer informatie over de werking van dienstverlenende organisaties zoals ETWIE vind je op de website van de erfgoeddienstverleners.

ETWIE heeft een ambitieus beleidsplan voor de komende beleidsperiode (2024-2028). Gevaarlijk erfgoed heeft daarin een belangrijke rol. Samen met de andere kennismedewerkers ga je aan de slag met dit thema. De voorbije jaren werkten we al rond de asbestproblematiek in erfgoedcollecties maar we zien het breder. Ook rond andere gevaarlijke stoffen willen we een structurele dienstverlening opzetten.

Je rapporteert aan de coördinator van het team. Je hebt een grote passie voor erfgoed en geschiedenis, en meer bepaald een voorliefde voor technisch, wetenschappelijk of industrieel erfgoed.

IMG_8423 (1)

Wat staat je te doen?

Ontwikkelen structurele dienstverlening

Tussen 2020 en 2022 heeft ETWIE succesvol een asbestproject uitgevoerd. Dat had tot doel de asbestwijsheid in de erfgoedsector te vergroten, onder meer door collecties te screenen, een beeldenbank te ontwikkelen en leidraden te publiceren over hoe om te gaan met asbest in erfgoed.

Jij zet je schouders mee onder de volgende stap in dit traject: het concreet asbestveilig maken van de cultureel-erfgoedsector.

Je ontwikkelt samen met de stakeholders een kwaliteitsvolle dienstverlening op lange termijn die asbestveilig werken als einddoel heeft.

Herkennen en verzamelen

Ongeveer 200 asbesttoepassingen zijn reeds gedocumenteerd in de beeldenbank. Dat is al een mooi aantal, maar er zijn nog meer toepassingen aanwezig in de sector die voorlopig onder de radar blijven. Jij gaat samen met experten uit studiebureaus op zoek naar die toepassingen en documenteert alles in de beeldenbank.

Onderzoek en digitalisering

Je onderzoekt de mogelijkheden om de data in de beeldenbank te delen in de sector via relevante platforms (bv. wiki-initiatieven).

Je maakt van de beeldenbank een internationaal platform waar ook buitenlandse voorbeelden in gedocumenteerd kunnen worden.

Samen met de experten ga je op zoek naar een veilig protocol om asbest te consolideren.

Participeren en toeleiden

In samenwerking met relevante partners (bv. Asbestmuseum Rotterdam) ontwikkel je de allereerste asbesttentoonstelling in ons land.

Je onderzoekt de mogelijkheden om deze tentoonstelling permanent aan te bieden in samenwerking met gecertificeerde opleidingsinstellingen.

Andere vormen van gevaarlijk erfgoed

Je verdiept jou verder in andere vormen van gevaarlijk erfgoed (bestrijdingsmiddelen, zware metalen, enz.) en ontwikkelt eveneens een dienstverlening over deze onderwerpen.

Sporadisch avond- en weekendwerk schrikken je niet af. Je bent daarbij bereid om je vlot te verplaatsen over heel Vlaanderen en Brussel.

Dit krijg je van ons

  • Een voltijdse contractuele tewerkstelling van onbepaalde duur op B-niveau.

  • Een aantrekkelijk salaris: bruto maandelijks startloon vanaf € 3.026 (1 jaar ervaring), waarbij relevante anciënniteit kan worden meegenomen.

  • Een afwisselende job, met veel persoonlijk contact en heel wat verantwoordelijkheden.

  • De kans om je loopbaan in handen te nemen en je talent verder te ontwikkelen.

  • Maaltijdcheques van € 8 per gewerkte dag, Ecocheques (€ 200 per jaar)

  • Een aantrekkelijke tweede pensioenpijler

  • Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer of een ferme fietsvergoeding

  • Een gratis hospitalisatieverzekering

  • Eindejaarspremie

  • Een aantrekkelijke verlofregeling: 35 verlofdagen

  • 100den voordelen en kortingen via onze sociale dienst

  • De mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren

  • De plaats van tewerkstelling is bij het Industriemuseum, Minnemeers 10 in Gent

asbest-whi-geenattributie

Voel je het kriebelen? Zin om je schouders onder dit onderwerp te zetten? Wacht dan niet en stel je kandidaat!

Nog vragen? Dan kan je terecht bij davy@etwie.be

Solliciteer voor 25 maart!

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...