contact
MyEtwie
In de kijker

Expo: Unfolding the Archives #4 - Bouwbedrijven

Gepubliceerd op 24/09/2021
Categorie
unfoldingthearchives4-vai-byetwie

Van 5 tot 27 oktober kan je in de Bibliotheek van Oostende de expo "Unfolding the archives #4 - Bouwbedrijven" gaan bekijken. De expo maakt deel uit van het Festival van de Architectuur en dompelt je onder in de wereld (en archieven) van bouwbedrijven.

Een gebouw ontwerpen is namelijk één iets, het ontwerp effectief realiseren is een ander paar mouwen. Bouwwerven zijn bij uitstek plekken in transit, waar aannemers stap voor stap aan een nieuwe omgeving werken. De tentoonstelling zet gebouwen in wording in de spotlights. De verborgen schatten uit archieven van bouwbedrijven en de brede bouwsector worden even in de kijker gezet, want nog meer dan de archieven van architecten werpen deze stukken een licht op de complexe activiteit van het bouwen zelf.

Aan de hand van werffoto’s, publiciteitsfolders, ontwerpplannen, tijdschriftenen brieven schetst de tentoonstelling hoe het beroep van aannemer en de samenwerking tussen aannemers en architecten evolueerde sinds de negentiende eeuw. De documenten illustreren de verschillende bouwfases en alle bouwactoren die daarbij betrokken zijn. Ook de technische kennis en de hulpmiddelen die nodig zijn tijdens de uitvoeringsfase komen aan bod. Aan de hand van de projectdossiers van enkele markante projecten, in Oostende en daarbuiten brengt de expo het bouwproces van onze omgeving in beeld.

De expo wordt georganiseerd door het Vlaams Architectuurinstituut en gecureerd door Jelena Dobbels.

brugklimmen_VAI_BYETWIE
bruggenbouwers-vai-byetwie

Praktisch

De expo 'Unfolding the Archives #4 - bouwbedrijven' loopt van 05/10 tot 27/10/2021 in de Bibliotheek van Oostende (Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende). Inkom is gratis.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...