contact
MyEtwie
In de kijker

Morsecode: een tweede jeugd?

Gepubliceerd op 14/01/2016
morsecode_jeugd


Update: wegens het kleine aantal inschrijvingen werd besloten om deze activiteit af te gelasten. Onze excuses hiervoor!

Op zaterdag 20 februari organiseert de Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs (UBA), in samenwerking met ETWIE, de rondetafel 'Morsecode: een tweede jeugd'. De bijeenkomst, die plaatsvindt in Mechelen, is een volgende stap in de erfgoedwerking rond het gebruik van de morsecode, die precies een jaar geleden werd toegevoegd aan de Vlaamse inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Dat de morsecode door radioamateurs nog steeds enthousiast gebruikt wordt staat vast. Zij gebruiken morse om verbindingen te leggen, wedstijden te organiseren en opleidingen te geven. Het is echter van belang dat de passie voor de morsecode ook wordt doorgegeven aan de komende generaties. Tijdens de rondetafel op 20 februari zal nagedacht worden over de manieren waarop dit gerealiseerd kan worden. Een concreet doel is alvast de ontwikkeling van een educatief pakket voor het secundair onderwijs.

Programma
9u30: Onthaal met koffie
10u00: Inleiding
10u10: Voorstelling jeugdwerking UBA rond Morse
10u30: Morse op school: integratie in het leerplan van de 1ste graad secundair onderwijs
10u50: Morse en de jeugdbeweging
11u00: Pauze
11u15: Open discussie en conclusies
12u30: Afsluiting met een broodje

Alle geïnteresseerden zijn welkom op zaterdag 20 februari in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot (Van Beethovenstraat 8-10, 2800 Mechelen). Gelieve je aanwezigheid even te bevestigen onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijven vóór 15 februari!

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...