contact
MyEtwie
In de kijker

Nacht van de Universitaire Musea

Gepubliceerd op 27/10/2014
universitairemusea14

In het kader van de Nacht van de Universitaire Musea stellen de Gentse Universitaire Musea en Volkssterrenwacht Armand Pien op vrijdagavond 31 oktober hun deuren open. Tussen 18u en 23u kun je de collecties van de verschillende musea, en allerlei extra activiteiten, volledig gratis bezoeken. Er is ook een gratis busdienst voorzien zodat je je makkelijk van museum tot museum kunt verplaatsen.

Enkele interessante activiteiten:

In het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschap zijn er verschillende interessante opstellingen te bezoeken. Een ervan, 'Kristallen Verhelderd', gaat over de hedendaagse toepassing van kristallen in verschillende branches en de oorsprong van kristallografie. Een andere tentoonstelling, 'Fotografie HERontdekt' gaat over de ontwikkeling van de fotografie waarbij Belgische wetenschappers een belangrijke rol speelden. Hierbij aansluitend is er om 22u een audiovisuele voorstelling '175 jaar fotografie in Belgiƫ' rond de geschiedenis van de fotografie.

In Het Pand vind je de oudste collectie etnografica van Vlaanderen. Hier staan staan voorwerpen van verschillende culturen herkomstig uit Oceaniƫ, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Speciaal op deze avond is er een tentoonstelling rond de beelden en maskers van allerlei culturen die werden gebruikt om magische krachten op te wekken, onder andere voor de verering van de doden. Een interessante rondleiding waarbij je in de voetsporen van Frans Olbrechts, de 'Founding Father' van de Etnografische Verzamelingen treedt.

In het Museum voor de Geschiedenis van de Geneeskunde vind je een collectie thematisch onderverdeelde geneeskundige instrumenten die tussen de 17de en de 20ste eeuw werden gebruikt. In de Volksterrenwacht Armand Pien ben je, naast verschillende activiteiten en voordrachten, doorlopend welkom om een collectie rond sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde te bewonderen. Voor een nachtelijke wandeling kun je dan weer terecht in de Plantentuin, waar maar liefst 10.000 verschillende plantensoorten verzameld zijn.

Naast de rondleidingen voor volwassenen zijn er ook activiteiten speciaal voor kinderen. Voor het volledige programma en alle praktische info, bezoek je sciencemuseum.ugent.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...