contact
MyEtwie
Thema in de kennisbank

Onderwijs

Hoofdthema

Erfgoed

Erfgoed uit de onderwijssector is heel veelzijdig. Het erfgoed van het hoger onderwijs klasseren we eerder onder 'academisch erfgoed', dus in dit stukje gaan we voort dat schoolerfgoed uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs afkomstig is. Schoolerfgoed is zeer gevarieerd: van een beschermd patrimonium over een karakteristieke buitenaanleg, tot een bijzondere kunst- en beeldencollectie. Denk ook aan immaterieel erfgoed, zoals de Honderd Dagenviering, of mondelinge geschiedenis als de verhalen van en over leerkrachten die behoren tot het collectieve geheugen van een generatie.

Het open netwerk slimerfgoed.be clustert erfgoed- en onderwijsorganisaties rond schoolerfgoed in vier proeftuinen en de gelijknamige website. Op dat forum zullen scholen en erfgoedorganisaties elkaar vinden en ervaringen en vragen rond schoolerfgoed delen.

Een ander project is dat van Erfgoedklassen, dat in West-Vlaanderen op impuls van o.a. ETWIE en VIVES klassen en erfgoedspelers met elkaar verbindt in een intense samenwerking.

Titel Auteur Jaar
Manuels scolaires belges. 1830-1880. Répertoire/Belgische leerboeken 1830-1880. Repertorium Marc DEPAEPE 2003 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...

Educatief model van het geocentrische wereldbeeld-Richard Rowley-History of Science Museum, University of Oxford

Expo: Verbeelding van het universum

22 oktober, 2021 - 16 januari, 2022 Leuven
Meer evenementen

Wil je hier graag meer over weten?