contact
MyEtwie
Actor

Computermuseum VUB

  • Museum
  • Collectie

De collectie vanhet computermuseum van devakgroep Elektronica en Informatica van de Faculteit Ingenieurswetenschappen.

De collectie werd verzameld door Prof. dr. Jacques Tiberghien.De collectie werd oorspronkelijk gebruikt in het onderwijs en voor wetenschappelijk onderzoek. De stukken zijn nu tentoongesteld in een onderwijslokaal waar studenten ze kunnen bekijken. Sommige onderdelen worden nog in de colleges gebruikt om de technologische evolutie van de computer uit te leggen.

Het computermuseum brengt de evolutie van de computer in kaart. De collectie bestaat uit computers en bijhorende randapparatuur. De toestellen en onderdelen dateren van de jaren 1960 en 1970 tot nu. Het gaat onder andere over een semiconductor memories (1970 - nu), Modem hard disks, een ponskaartmachine (met ponskaarten), printers (impact printers), modems, CPC-schermen, één van de eerste therminals, ETAP met A4-scherm, de eerste PC die Hewlett Packard aan de VUB heeft verkocht (1967), een interface uit 1978, CPU Modules uit 1963, Hard Disk Toshiba, etc.

De collectie is niet systematisch geïnventariseerd en nietgedigitaliseerd.Bij elk stuk ligt een label zodat studenten op hun eigen tempo de collectie kunnen bezoeken. De collectie is niet opengesteld voor het brede publiek.Om de collectie te raadplegen dient er contact te worden opgenomen met de beheerder.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...

  • Themanetwerk wetenschappelijk erfgoed

    Lees meer