contact
MyEtwie
Actor

Didactische collecties Centrum voor Studie en Begeleiding VUB

 • Collectie
didactisch_vub
Centrum voor Studie en Begeleiding, gebouw F, Campus Etterbeek, Pleinlaan 2
Brussel
Ga naar

De collectie bestaat uit audiovisueel materiaal (ca. 500), ongeveer 53 anatomische en biologische modellen, ca. 10 wiskundige en scheikundige modellen, 59 mineralen en gesteenten, 5 onderwijsplaten, 3 microscopen en 25 opstellingen uit de fysica. In detail:

 • Audiovisueel materiaal: de DVD's, videobanden en diskettes worden uitgeleend.

 • Anatomische en biologische modellen: op aanvraag worden modellen uit de vitrines gehaald zodat studenten ze kunnen bekijken.

 • De wiskundige en scheikundige modellen worden niet meer gebruikt.

 • Mineralen en gesteenten: de gesteenten worden op aanvraag uit de vitrines gehaald om te bestuderen.

 • Onderwijsplaten uit de biologie, fysica en geologie: de platen hingen oorspronkelijk aan de muur in het Centrum voor Studie en Begeleiding. Ze zijn nu opgeborgen in een opslagplaats.

 • Microscopen: de oorspronkelijke en huidige functie is didactisch. De professoren geven preparaten mee met de studenten. Zij kunnen dan zelf in het Centrum voor Studie en Begeleiding de preparaten bekijken.

 • Fysicaopstellingen: de proeven die in het labo fysica werden uitgevoerd, werden herhaald in het Centrum voor Studie en Begeleiding. De meeste opstellingen worden niet meer gebruikt.

De collectie van anatomische en biologische modellen was oorspronkelijk groter, maar met de verhuis van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie naar Jette is een deel van de verzameling naar daar overgebracht.

De oorspronkelijke functie van alle collecties is didactisch. Sommige stukken worden nog gebruikt, andere niet. Een deel de collectie wordt voor zelfstudie aan studenten aangeboden.De meeste collecties zijn opgesteld in de studieruimte die vrij toegankelijk is (Gebouw F, Campus Etterbeek). Voor het audiovisueel materiaal, de opstellingen uit de fysica en de wiskundige en scheikundige modellen dient er contact te worden opgenomen met de beheerder om de collectie te raadplegen. De mineralen en gesteenten, de anatomische en biologische modellen en de microscopen zijn vrij toegankelijk.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...

 • Themanetwerk wetenschappelijk erfgoed

  Lees meer