contact
MyEtwie
Actor

Ruimschoots vzw

  • Organisatie

Ruimschoots vzw geeft driemaandelijks het gelijknamig tijdschrift uit dat handelt over maritiem erfgoed in Vlaanderen en daarbuiten. Over het zoet- en zoutwaterpatrimonium, over vaargeschiedenis en scheepsmensen. Over ambachtelijke binnenvaart en authentieke pleziervaart.

Ruimschoots is gegroeid uit de nieuwsbrief van De Steenschuit vzw. Sinds 2001 is het een 3-maandelijks tijdschrift van verschillende verenigingen. Het Rijn- en Binnenvaartmuseum vzw en Tolerant vzw zijn erbij vanaf het eerste nummer. Later zijn de ZAS Zeescouts, de Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum vzw en Water-rAnt vzw mee aan boord gekomen. Elk nummer leveren ook een aantal gastauteurs een vrijwillige bijdrage aan over de meest diverse onderwerpen.

Naast een jaarlijkse evenementenkalender geeft Ruimschoots ook boeken uit die handelen over watergebonden thema's. Het laatste handelt over de binnenvaart tijdens WO I. (U vindt de volledige referentie in de bibliografie onderaan. Het boek en de evenementenkalender zijn te bestellen via de website van Ruimschoots).

Titel Auteur Jaar
Bakstenen voor Londen. Bob De Bruycker vertelt over de baksteenvaart Georges JANSSENS 2019 Bekijk de publicatie
De bovenpleit Maurice KAAK 2022 Bekijk de publicatie
ETWIE in de ban van watererfgoed! Joost VAN DEUREN, Lieselot CORNELIS 2022 Bekijk de publicatie
Plaatsbepaling met behulp van radiogolven, de radiogoniometrie Leo MAES 2019 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...