contact
MyEtwie
Gemeente

Geraardsbergen

Google Maps laden ...

Vanaf de 17e eeuw kende de stad Geraardsbergen een bloei. De lakennijverheid kende haar hoogtepunt, en in1697deed dekantnijverheidhaar intrede. Vooral dezware Chantillykantuit Geraardsbergen werd wereldwijd verhandeld. Vooral tussen1840en1870kende de kantindustrie haar grootste bloei.

Geraardsbergen groeide in de 20e eeuw uit tot een regionale stad. Ondertussen was er in 1838 een luciferfabriek opgericht en in 1849 werd er begonnen met het produceren van sigaren. Geraardsbergen werd een steeds belangrijker wordende industriestad en werd ontsloten door de spoorlijn naar Aalst en Brussel in 1855 en een spoorlijn naar Melle en 's-Gravenbrakel in 1867.

De gebouwen van brouwerij Dendria in deelgemeente Onkerzele, actief tussen 1940 en 1963, vormen nog een (zeldzaam) overblijfsel van de vroegere brouwerijactiviteiten in Geraardsbergen. De Mertensmolen in Vianebiedt nu onderdak aan het Museum 't Aloam.

Titel Auteur Jaar
Monumenten van Papier en Karton. De moderne geschiedenis van Geraardsbergen op maat van papiermakers, drukkers en fotografen Jacques DE RO 2012 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...