contact
MyEtwie
Actor

Collectie Diergeneeskunde UAntwerpen

De collectie bestaat uit een aantal opgezette skeletten, afdrukpreparaten, 6 kasten met dozen waarin losse botten liggen (schedels en ledematen van o.m. honden, katten, paarden, etc.), ca. 26 anatomische modellen, ca. 10 weefsels op sterkwater, plastinaten van de long, nier en lever van een paard en van de voormagen van een rund, ca. 16 didactische posters, ca. 1.000 preparaten van het labo celbiologie en histologie, 11 microscopen en 98 prenten en aquarellen uit de 19e eeuw.

De oorspronkelijke en huidige functie van de collectie is didactisch. De studenten diergeneeskunde gaan aan de slag met de skeletten en didactische modellen in de practica en ze kunnen ze zelf bestuderen in de biomedische bibliotheek. De preparaten kunnen aan de balie uitgeleend worden om ze onder de microscoop te bekijken.De weefsels op sterkwater in een vitrine op de gang worden enkel tentoongesteld.

De collectie wordt nog actief aangevuld: botten, anatomische modellen, plastinaten en preparaten worden aangekocht. Alleen aan de verzameling pathologie worden geen stukken meer toegevoegd.

Er dient contact te worden opgenomen met de beheerder om de collectie te raadplegen. De skeletten, anatomische modellen en microscopen in de gangen van het departement en in de biomedische bibliotheek kunnen vrij bekeken worden. De preparaten kunnen alleen op aanvraag uitgeleend worden aan de balie.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...

  • Themanetwerk wetenschappelijk erfgoed

    Lees meer