contact
MyEtwie
Actor

Universiteit Antwerpen

  • Onderwijsinstelling

De Universiteit Antwerpen is een jonge universiteit, ontstaan uit drie universitaire instellingen: UFSIA (Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius Antwerpen), RUCA (Rijksuniversitair Centrum Antwerpen), UIA (Universitaire Instelling Antwerpen). Zij hebben elk hun geschiedenis, teruggaand tot 1852 met de oprichting van de Sint-Ignatius Handelshogeschool. Sinds 2003 zijn de drie instellingen omgevormd tot een universiteit.

De collectie academisch erfgoed van de Universiteit Antwerpen is samengesteld uit objecten uit alle faculteiten en wordt verspreid over de verschillende campussen bewaard. Het academisch erfgoed werd in 2014, samen met de collecties van de andere Vlaamse universiteiten, verzameld in de publicatie 'Balans en perspectief. Academisch erfgoed in Vlaanderen'.

In 2017 werd het project 'Academisch Erfgoed aan de Universiteit Antwerpen' opgestart als onderdeel van de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek. Het doel van dit project is het inventariseren en ontsluiten van het aanwezige academische erfgoed op de universiteit en de geassocieerde hogescholen.

Titel Auteur Jaar
"Met vereende krachten": een Antwerpse universiteitsgeschiedenis (1954-2003) Alexia COUSSEMENT 2020 Bekijk de publicatie
Brandweererfgoed in Vlaanderen gewaardeerd: geschiedenis Peter SCHOLLIERS 2020 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...

  • Themanetwerk wetenschappelijk erfgoed

    Lees meer