contact
MyEtwie
Actor

't Krekelhof

  • Museum

Museum 't Krekelhof in Sint-Idesbald (Koksijde) opende in 1998 zijn deuren als ambachtenmuseum annex rariteitenkabinet. Als verwoede verzamelaars van al wat maar enigszins naar ambacht rook, wist de familie Vandamme in de loop der jaren een enorme verzameling met tal van unieke objecten en volledige kabinetten aan te leggen. Het museum toont 19 ambachten, waarvan telkens een volledig atelier bewaard werd (handtassenmaker,diamantslijperij, smidse, dierenarts, karnhuis, dokterskabinet, strodekker, gareel- en zadelmaker, tonnenmakerij, schaliedekker, steenkapper, schoenmaker, fotograaf, brouwerij, slachthuis, beenhouwerij, bakkersbedrijf, loodgieter, tabaksnijverheid, latkliever, maalderij).

Daarnaast is er een collectie huishoudvoorwerpen, fietsmerkplaatjes, taksmerkplaatjes en een enorme collectie van meer dan 1300 vleesmolens.

In 2015 onderging het museum een complete metamorfose. Het praatcafé maakte plaats voor de tattoopraktijk van conservator Vincent Hocquet (Beautiful Freak Tattoo & Mixed Art), de speeltuin werd een wandel- en belevingstuin. Er worden ook voordrachten en lezingen georganiseerd.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...