contact
MyEtwie
Gemeente

Grimbergen

Google Maps laden ...

Tot in de tweede helft van de 19e eeuw bestond Grimbergen voornamelijk uit landbouwgebied. Omstreeks 1830 werd de provincieweg van Vilvoorde naar Aalst aangelegd. Nieuwe industriƫle bedrijven vestigden zich langs het kanaal Brussel-Willebroek.

In 1887 kwam ook de tramlijn naar Brussel tot stand. Sinds 2017 herinnert boerentram 9104,die werd gerestaureerd met de medewerking van de leerlingen van Don Bosco Haacht. als herinnering aan het lokale tramverledenopgesteld naast de huidige stelplaats van De Lijn.

Tussen de twee wereldoorlogen had de eerste stedebouwkundige uitbreiding plaats en werd ook een vliegveld aangelegd. Op het vliegveld staan twee opmerkelijke betonnen vliegtuigloodsen, ontworpen door ingenieur Alfred Hardy. Deze loodsen werden beschermd als monument.

In Grimbergen is het MOT, het Museum voor de Oudere Technieken gevestigd. Het museum is verspreid over verschillende sites, waaronder ook twee watermolensites: de Liermolen en de Tommenmolen.

Titel Auteur Jaar
De fabriek als landschapselement. Casus: les Cokeries du Brabant te Grimbergen Florence VAN DRIEL 2008 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...