contact
MyEtwie
Actor

Modemuseum Antwerpen

  • Museum

Het ModeMuseum (MoMu) in Antwerpen herbergt een bijzondere collectie van meer dan 40.000 items. De kern van de collectie bestaat uit historische kostuums, religieus- en interieurtextiel, kant, weefsels, passementerie en gereedschap voor de textielhuisnijverheid. Naast de collectie beheert het MoMu ook een studiecollectie, bedrijfsarchief en beschikt het over een gespecialiseerde bibliotheek. Het collectiebeleid is gericht op de Belgische (Antwerpse) context met als doel een representatieve collectie te creƫren op het vlak van mode- en kostuumgeschiedenis. Een belangrijke uitdaging voor het miuseum ligt op het vlak van confectie en de industriƫle tapijtindustrie. De hele collectie is digitaal raadpleegbaar via Open Fashion.

Het museum heeft geen vaste opstelling, maar organiseert tweemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling, gebaseerd op de collectie en aangevuld met bruiklenen.

Het gebouw van het ModeMuseum zelf heeft ook een aparte geschiedenis, van herenmodezaak New England naar luxehotel, consulaat, elektriciteitsmaatschappij en beschutte werkplaats tot de hedendaagse invulling als ModeMuseum.

Momenteel is het museum gesloten voor renovatie. De heropening volgt in het najaar van 2020. In het Maurice Verbaet Center te Antwerpen loopt tijdelijk het extra-murosprograma SOFT? Tactiele Dialogen

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...

  • Waarderingstrajecten textielerfgoed

    Lees meer