contact
MyEtwie
In de kijker

Verhalen gezocht

Gepubliceerd op 22/03/2021
Categorie
verrekijker_MattLaVasseur_unsplash_geenattributie_etwie

Zoals je de voorbije weken, maanden en intussen zelfs jaren mocht ontdekken, laten we nu en dan iemand een fikse plons nemen in de ETWIE-kennisbank. Iemand kiest zijn of haar favoriete pagina uit die kennisbank: een persoon, een organisatie, een voorwerp, een publicatie, een industriële site, een thema... en schrijft erover. Het resultaat zijn vaak persoonlijke verhalen, die onthullen waarom een onderzoeker, verzamelaar, conservator, liefhebber of ambachtsman of -vrouw een zekere voorliefde ontwikkelde voor een bepaald onderwerp.

Om ook de komende maanden en jaren dergelijke verhalen aan jullie te kunnen blijven voorschotelen, lanceren we vandaag een oproep. Wil jij in de toekomst ook graag eens in de kennisbank duiken en een bepaalde fiche in de kijker te zetten? Heb je een toffe anekdote bij één van de thema's of heb je mooie herinneringen aan een plek? Laat het ons dan weten. Dan stoppen we jou mee in onze schrijverslijst, zodat ook jij binnenkort jouw passie kan delen met andere erfgoedliefhebbers.

Wat verwachten we? Eén ding: een verhaal over een item uit de kennisbank. Je hoeft geen woordkunstenaar te zijn, je hoeft geen kenner te zijn, maar je moet de wil hebben om jouw verhaal met ons te delen. Voor de redactie zorgen wij. Misschien zet je graag je eigen organisatie eens in de kijker? Of maak je van de gelegenheid gebruik om ons iets meer bij te brengen over een specifiek voorwerp? Een bepaalde techniek?

Laat het ons weten, dan nemen we gauw contact met je op!

Inspiratie vind je intussen in reeds verschenen verhalen.

Nieuwsarchief